ΥΠΕΚΑ: Νέα σελίδα στις ενεργειακές σχέσεις με την Αλβανία

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 19:01
UPD:21:26
EUROKINISSI

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης σε χαιρετισμό σε ημερίδα της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Ως μία «νέα σελίδα συνεργασίας στις διμερείς ενεργειακές σχέσεις» χαρακτηρίζουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος τις επαφές του υπουργού Γ. Μανιάτη με αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης στα Τίρανα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μανιάτης συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη γειτονική χώρα.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Μανιάτης είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης, Νίκο Πελέσι, με τον οποίο και συζήτησε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής που σχετίζονται και με την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών στο Ιόνιο, την  Αδριατική και συνολικά την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση του έργου κατασκευής του αγωγού TAP, με έμφαση στη μεταφορά τεχνογνωσίας που διαθέτει η χώρα μας προς την αλβανική πλευρά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος με τον αλβανό υπουργό Ενέργειας και Βιομηχανίας, Ντάμιαν Τζικνούρι.

Τέλος στη συνάντηση που είχε ο κ. Μανιάτης με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Δασών και Δασικών Πόρων της Αλβανίας Λεφτέρ Κόκα, συμφωνήθηκε η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος, δασών, διαχείρισης υδατικών πόρων και αποβλήτων.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα