Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 12:34
UPD:12:37
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με πτώση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων κερδοφορίας καθώς και τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν που ανκοινώθηκαν πριν από λίγο, εν αναμονή και των αποφάσεων της νομιαματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών της Βρετανίας και την Ευρώπης, αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,35%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει απώλειες 0,67%, ο DAX κινείται 0,53% χαμηλότερα, ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,60%, ο ΙΒΕΧ 35 βρίσκεται στο -0,86% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,62%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζουν την Πέμπτη , ενώ τα στοιχεία για το αμερικάνικο ΑΕΠ τρίτου τριμήνου αναμένονται την ίδια ημέρα, και την Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία εκτιμάται πως θα καθορίσουν το «αύριο» της νομισματικής πολιτικής της Fed.    

Υπάρχουν προσδοκίες ως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων την Πέμπτη, ειδικά μετά τα στοιχεία που έδειξαν σημαντική πτώση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο στο 0,7%, εν μέσω και έντονων ανησυχιών ότι το ισχυρό ευρώ θα «χτυπήσει» τις εξαγωγές.

Σε ότια αφορά τα μάκρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της Ισπανίας, τον Οκτώβριο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 87.028, φέρνοντας έτσι το σύνολο των ανέργων στα 4,81 εκατομμύρια.

Σήμερα η Κομισιόν κυκλοφόρησε τις φθινοπωρινές της προβλέψεις για την οικονομία της Ευρώπης, όπου σημείωσε ότι η ευρωζώνη θα εμφανίσει φέτος ύφεση 0,4% ενώ το 2014 θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 1,1% και το 2015 στο 1,7% το 2015. Τον Μάϊο προέβλεπε πως η ευρωζώνη θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 1,2% το 2014.

Για την Ε.Ε, αναμένει μηδενική ανάπτυξη φέτος, 1,4% ανάπτυξη το 2014 και 1,9% το 2015. Η προηγούμενη πρόβλεψη της Κομισιόν έκανε λόγο για ύφεση 0,1% φέτος.

Παράλληλα προβλέπει ότι η ανεργία θα παραμείνει  σε επίπεδα ρεκόρ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι μετοχές της Marks & Spencer ενισχύονται 2,5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελσμάτων κερδοφορίας β’ τριμήνου, όπου σημείωσε ενίσχυση της τάξης του 3,2% στον κλάδο των τροφίμων, ο οποίος και στήριξε τα οικονομικά  αποτελέσματα της εταιρείας.

Οι μετοχές της G4S σημειώνουν πτώση % μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στις αγορές της Βρετανίας και της Ευρώπης, παρόλο που στα αποτελέσματα κερδοφορίας σημείωσε αύξηση εσόδων της τάξης του 6,4%.

Οι μετοχές της DSM ενισχύονται 2,3% μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα κερδοφορίας γ’ τριμήνου τα οποία οφείλονται στις εξαγορές στις οποίες προχώρησε η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα