Προς απορρόφηση, έξοδο και διπλή εισαγωγή η Αιολική

Ο βασικός μέτοχος στοχεύει σε διασυνοριακή συγχώνευση και επανεισαγωγή σε Αθήνα και Παρίσι
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 09:00
UPD:16:54
Shutterstock

Πρώτο βήμα, η έκτακτη γενική συνέλευση στις 25/11 με θέμα τη μείωση του μ/κ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και επιστροφή του ποσού στους μετόχους.

Ακολουθώντας μία απολύτως πρωτόγνωρη διαδικασία που κατά ένα μέρος θυμίζει Coca Cola και κατά ένα άλλο Βιοχάλκο χωρίς ωστόσο να ταυτίζεται με καμμία από τις δύο περιπτώσεις, οι μέτοχοι της «Αιολική ΑΕΕΧ» βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» σε επαφές με αρμόδιους παράγοντες προκειμένου να προχωρήσουν σχέδιο απορρόφησης της εταιρείας από το σημερινό μεγαλύτερο μέτοχο (Global Equities Compagnie Financiere) και επανεισαγωγή της νέας εταιρείας ταυτόχρονα στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και στο Εuronext του Παρισιού.

Η μοναδική ομοιότητα με την περίπτωση της Coca Cola έγκειται στο ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει στο τέλος της διαδικασίας ταυτόχρονο dual listing,  ωστόσο τα βήματα που θα προηγηθούν θα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς στην περίπτωση της Αιολικής ΑΕΕΧ δε θα πραγματοποιηθεί δημόσια πρόταση.

Το κοινό σημείο με την περίπτωση της Βιοχαλκο αφορά στην εταιρικό μετασχηματισμό (συγχώνευση με απορρόφηση) και μόνο σε αυτό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Αιολική ΑΕΕΧ προτίθεται να κάνει χρήση της προσφάτως ψηφισθείσας τροπολογίας σύμφωνα με την οποία αρκεί πλειοψηφία Γενικής Συνέλευσης 67% στις περιπτώσεις που οι μέτοχοι της απορροφώμενης, διασπώμενης ή μετατρεπόμενης εταιρείας λαμβάνουν μετοχές εισηγμένες σε οργανωμένη αγορά στην Ελλάδα. Στην περίπτωση του ταυτόχρονου dual listing, η παραπάνω πλειοψηφία είναι αρκετή για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Ολόκληρo το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα