DailyFx.gr: Αμετάβλητα τα επιτόκια της Αυστραλίας – Πιέσεις στα ζεύγη του JPY

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 08:58
UPD:15/11/2013 08:47

Το βασικό επιτόκιο της Αυστραλίας παρέμεινε σταθερό στο 2.50% όπως περίμενε άλλωστε και η μεγαλύτερη μερίδα του επενδυτικού κοινού με την αντίδραση της αγοράς ωστόσο να μην είναι θετική στο AUD. Απώλειες είχε ο Nikkei μετά την σημαντική πτώση των μετοχών της Nissan κατά 9.8%, κάτι που όπως ήταν λογικό τράβηξε χαμηλότερα και τα ζεύγη του JPY.

Το USD/JPY εμφάνισε την μικρότερη πτώση, αλλά το ευρύτερο αρνητικό κλίμα των ημερών για EUR και GBP φάνηκε στην μεγαλύτερη πτώση που είχαν τα EUR/JPY και GBP/JPY. Μικρές οι κινησείς στα βασικά νομίσματα με το EUR/USD να παραμένει κάτω από το 1.3500, και το GBP/USD να προσπαθεί να κρατηθεί στα επίπεδα του 1.5960.

Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις που θα πρέπει να προσέξουμε σήμερα από πλευράς ευρωπαϊκών συνεδριάσεων είναι το PMI υπηρεσιών της Αγγλίας στις 11:30, και ο δείκτης τιμών παραγωγού της ΕΖ στις 12:00. Την ίδια ώρα ανακοινώνονται και οι προβλέψεις ανάπτυξης της Ευρωζώνης. Η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας ωστόσο είναι το μη-μεταποιητικό ISM των ΗΠΑ στις 17:00 που αναμένεται οριακά μειωμένο.

Αργότερα απόψε έχουμε και το ποσοστό ανεργίας της Ν.Ζηλανδίας που αναμένεται μειωμένο από 6.4% σε 6.2%, με το επίπεδο απασχόλησης να παρουσιάζει μεγάλη αύξηση τους τελευταίους 12 μήνες.

Γράφημα USD/JPY


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς