Κέρδη στη Wall Street

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 23:31
UPD:05/11/2013 00:07
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με κέρδη έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους  στις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν αργότερα μες την εβδομάδα και που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο εάν η Fed αποφασίσει τελικά την μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής είναι η ανακοίνωση των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ τρίτου τριμήνου και για τις θέσεις απασχόλησης Οκτωβρίου που ανακοινώνονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ενώ και τα σχόλια αξιωματούχων της Fed είναι στο ραντάρ των επενδυτών, για οποιαδήποτε ένδειξη σχετικά με το «πότε» του tapering.

Σύμφωνα και με τον αναλυτή της Deutsche Bank, Τζιμ Ρέιντ, το μεγάλο θέμα της αγοράς  είναι το «εάν» και το «πότε» του tapering της Fed, κάτι το οποίο θα καθοριστεί από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται αυτήν την εβδομάδα.

O αξιωματούχος της Fed Τζέιμς Μπούλαρντ, σε δηλώσεις του στο CNBC, τόνισε πως οι εκτιμήσεις για το αμερικανικό ΑΕΠ τρίτου τριμήνου είναι ενθαρρυντικές, ενώ σε ότι αφορά το tapering, δήλωσε πως η Fed δεν πρέπει να βιαστεί να αποφασίσει, καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και πρέπι να επιστρέψει στο 2% προτού ξεκινήσει η όποια μείωση του προγράμματος αγοράς assets.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές της Exxon Mobil Corp Microsoft Corp, στον  αντίποδα έκλεισαν οι μετοχές της Visa Inc και της  EI du Pont de Nemour.

Ο  δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε με κέρδη 0,15% στις 15,639.10 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,36% στις 1,767.93 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,37% στις 3,936.59 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα