Bouygues SA: 10% η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 12:08

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 10%, μετά την ανάκαμψη των κατασκευών, αλλά και των νέων, ακριβότερων συνδρομών, κινητής τηλεφωνίας, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο, Bouygues SA.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 233 εκατ. ευρώ (310 εκατ. δολ.) έναντι 211 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Blandine Delafon, σε τηλεφωνική της συνέντευξη.

Η Bouygues ευνοείται από την στρατηγική επέκτασης που ακολουθεί ο επικεφαλής της, Martin Bouygues, 52 ετών, ο οποίος προσέθεσε στην κατασκευαστική δραστηριότητα της εταιρείας, που ίδρυσε ο πατέρας του, αυτήν της κινητής τηλεφωνίας. Το τμήμα κινητής τηλεφωνίας, Bouygues Telecom, δημιουργήθηκε το 1994 και αποτελεί ένα από τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα τμήματα της εταιρείας.

«Ολες μας οι δραστηριότητες συνέβαλαν στα κέρδη», είπε η Delafon, ενώ τα κέρδη της επηρεάστηκαν από τον πόλεμο στην Ακτή Ελεφαντοστού, κατά περίπου 41 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Bouygues έχουν κερδίσει συνολικά φέτος ποσοστό 22% και χθες αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2002. Οι μετοχές της Vinci, SA, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο έχουν σημειώσει άνοδο 49% και της France Telecom SA, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας, έχουν αυξηθεί κατά 9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα