Kingfisher: Χαμηλότερη η αύξηση των καθαρών κερδών το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 12:21

ΑΥΞΗΣΗ των κερδών της το τρίτο τρίμηνο, αλλά με τον χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 18 μηνών, καθώς περιορίστηκε η ανάπτυξη της Screwfix στη Βρετανία και αυξήθηκε το κόστος επέκτασης στο εξωτερικό, εμφάνισε η Kingfisher Plc, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού στον κόσμο.

Τα λειτουργικά της κέρδη από τις δραστηριότητές της στη λιανική αυξήθηκαν κατά 6,7%, φθάνοντας στα 190 εκατ. λίρες Αγγλίας (366 εκατ. δολ.), σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της κατά μέσον όρο θα ανήρχοντο σε 191 εκατ. λίρες. Η εταιρεία, της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,2%, φθάνοντας το 1,94 δισ. λίρες, δεν έδωσε στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία.

Η Screwfix, η εταιρεία online πώλησης εργαλείων και ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, εμφάνισε ζημίες 1,1 εκατ. λιρών, έναντι κερδών ύψους 5,8 εκατ. λιρών, που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο και μετά την επανατοποθέτηση του κεντρικού δικτύου της στη Βρετανία, που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη ζήτηση, σύμφωνα με την Kingfisher. Την ίδια στιγμή το κόστος της επηρεάστηκε αρνητικά, μετά τη δημιουργία καταστημάτων στη Ρωσία και στην Κορέα.

«Η Κingfisher, εμφάνισε υψηλότερα κέρδη και πωλήσεις σε ένα δύσκολο τρίμηνο στη Βρετανία και τη Γαλλία, όπου η ανάπτυξη περιορίστηκε, όπως και οι δαπάνες των καταναλωτών, ενώ ο ανταγωνισμός με τη μείωση των τιμών έγινε εντονότερος», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας Gerry Murphy, σε δήλωσή του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα