Πάνω από τα 42 δολάρια η τιμή του αργού

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 13:33

Πάνω από τα 42 δολάρια αναρριχήθηκε σήμερα η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημειώνοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Η άνοδος των τιμών του «μαύρου χρυσού» αποδίδεται στο ψύχος που έγινε για πρώτη φορά αισθητό στις βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά καυσίμων θέρμανσης.

Η ανεξάρτητη μετεωρολογική υπηρεσία Meteorlogix προέβλεψε ότι οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σε χαμηλότερα των φυσιολογικών επίπεδα αυτή την εβδομάδα στις βορειοανατολικές Πολιτείες και ότι ο καιρός θα βελτιωθεί προς το Σαββατοκύριακο.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού κέρδιζε σήμερα το πρωί 33 σεντς, με την τιμή του να ανέρχεται στα 42,15 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, το μπρεντ σημείωνε άνοδο κατά 34 σεντς, με την τιμή του να φθάνει στα 39,59 δολάρια το βαρέλι.

Η προσοχή είναι στραμμένη στα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα καυσίμων που θα γνωστοποιήσει σήμερα η Energy Information Administration, ο στατιστικός βραχίονας του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ: οι σχετικές προβλέψεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ κάνουν λόγο για αύξηση των προϊόντων διύλισης - συμπεριλαμβανομένου του ντίζελ και του πετρελαίου θέρμανσης - κατά 900.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 10 Δεκεμβρίου.

Παρά την αύξηση των εν λόγω αποθεμάτων για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, τα αποθέματα παραμένουν σε επίπεδα άνω του 12% χαμηλότερα από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα