Sprint: 35 δισ. δολ. για την εξαγορά της Nextel

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 13:53
UPD:14:10

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Nextel Communications Inc., αντί του ποσού των 35 δισ. δολ., με αποτέλεσμα να διπλασιάσει τους πελάτες της και να κατακτήσει την τρίτη θέση στην αγορά ασύρματης τηλεφωνίας των ΗΠΑ, επέτυχε η Sprint.

Οι μέτοχοι της Nextel θα εισπράξουν 1,3 μετοχές της Sprint για κάθε μία μετοχή που κατέχουν, συμπεριλαμβανομένου και κάποιου ποσού, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να ανέλθει στα 32,63 δολ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Ο επικεφαλής της Sprint, Gary Forsee, θα ηγηθεί της διευρυμένης εταιρείας, της οποίας αποκτά το πιο κερδοφόρο τμήμα διαχείρισης κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, όπως την Cingular Wireless LLC και την Verizon Wireless. Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της Nextel, Timothy Donahue, θα τεθεί επικεφαλής των συνδυασμένων δραστηριοτήτων των εταιρειών, στα κεντρικά γραφεία στο Reston της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Οι δύο εταιρείες μαζί, αριθμούν 33 εκατ. πελάτες.

«Θα μπορούσαν να επιβιώσουν από μόνες τους, αλλά πιστεύω ότι μαζί θα γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές», ανέφερε ο John Krause, οικονομικός αναλυτής της Thrivent Financial for Lutherans, ο οποίος διαχειρίζεται 65,9 δισ. δολ. σε μετοχές, μεταξύ των οποίων 1,4 εκατ. μετοχές της Sprint και 1,8 εκατ. μετοχές της Nextel.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα