Βρετανία: 4,4% η αύξηση των μισθών εκτός των πριμ

Με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάρτιο του 2002
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 15:23

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 4,4% - εκτός των πριμ – σημείωσαν το τρίμηνο μέχρι και τον Οκτώβριο, οι μισθοί στη Βρετανία, όπου αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάρτιο του 2002, καθώς ο αριθμός της απασχόλησης αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τη στιγμή που άρχισε να καταγράφει ρεκόρ.

Η ανάπτυξη των μισθών αυξήθηκε από το 4,3%, που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, στο Λονδίνο. Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εκτός της αγοράς εργασίας, μειώθηκε κατά 3.400, φθάνοντας στις 836.000 τον Νοέμβριο, ενώ η απασχόληση αυξήθηκε στα 28,44 εκατ. ανθρώπους το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο.

Η πρόσληψη δασκάλων και νοσοκόμων από το κράτος, μείωσε την ανεργία στο 2,7% και στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 29 ετών. Με την οικονομία να σημειώνει συνεχή ανάπτυξη για το μεγαλύτερο συνεχόμενο χρονικό διάστημα σε 200 χρόνια και την υψηλή ζήτηση προσωπικού, αυξήθηκαν οι μισθοί, με αποτέλεσμα η Bank of England να προβλέψει στις 10 Νοεμβρίου, ετήσιο πληθωρισμό στο 2%.

«Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας τεντώνονται πάλι», ανέφερε ο Philip Shaw, οικονομικός αναλυτής στην Investec Bank στο Λονδίνο, ο οποίος περιμένει αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στο 5% από το 4,75% που είναι σήμερα, το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, συμπληρώνοντας: «Με την αύξηση των κερδών και τη μείωση της ανεργίας, η τράπεζα θα είναι ιδιαίτερα παρατηρητική με τις εξελίξεις».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα