Βραζιλία: Προς αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 15:39

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ των βασικών επιτοκίων δανεισμού, για τέταρτη φορά από τον Σεπτέμβριο, ενδέχεται να προχωρήσει η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας, με κύριο στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού, ο οποίος αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα, θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού κατά 0,5 ποσοστιαία μονάδα, στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών και στο 17,75%, σύμφωνα με τις προβλέψεις 24 οικονομικών αναλυτών.

Η απόφαση αυτή, ενδέχεται να σηματοδοτήσει το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων, πριν από την έναρξη μείωσής τους από τον επόμενο χρόνο, με στόχο την τόνωση της οικονομίας της χώρας, σύμφωνα με τον Daniel Gleizer οικονομικό αναλυτή και πρώην στέλεχος της τράπεζας. Ο Gleizer συμπλήρωσε, ότι η άνοδος του νομίσματος της Βραζιλίας, ρεάλ, κατά 17% μέσα σε επτά μήνες έναντι του δολαρίου και η μείωση σε ποσοστό της τάξης του 25%, των τιμών του πετρελαίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, διεθνώς, ενδέχεται να περιορίσουν τον πληθωρισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα