Lehman Brothers: 22% η αύξηση των κερδών το δ' τρίμηνο της χρήσης

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 15:54

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 22%, μετά την άνοδο των εσόδων από τις αμοιβές των συγχωνεύσεων που ανέλαβε, αλλά και των συμβουλευτικών υπηρεσιών κατά τη δημόσια εγγραφή, εμφάνισε ο πέμπτος σε μέγεθος χρηματιστηριακός οίκος των ΗΠΑ, Lehman Brothers Holdings Inc.

Τα καθαρά της κέρδη, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, αυξήθηκαν στα 585 εκατ. δολ. ή 1,96 δολ. ανά μετοχή, έναντι 481 εκατ. δολ. ή 1,71 δολ. ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Lehman. Σύμφωνα με τις προβλέψεις 19 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, η εταιρεία, θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 504 εκατ. δολ. ή 1,69 δολ. ανά μετοχή.

H Lehman, είναι η πρώτη φίρμα της Wall Street, που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της, σφραγίζοντας τη χρονιά, κατά την οποία τα συνδυασμένα κέρδη των πέντε μεγαλυτέρων χρηματιστηριακών οίκων, αυξήθηκαν κατά περίπου 25%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την Thomson.

Ο επικεφαλής της Lehman, Richard Fuld, ο οποίος βασίζεται στην έκδοση ομολόγων και τη διαπραγμάτευσή τους, που αποτελεί το 60% των εσόδων της φίρμας, στρέφεται στην ιδιωτική τραπεζική και στη διαχείριση κεφαλαίων, καθώς η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, περιορίζει τη ζήτηση των ομολόγων.

Η Merrill Lynch & Co., η Morgan Stanley, η Goldman Sachs Group Inc., η Lehman και η Bear Stearns Cos., ενδέχεται να εμφανίσουν συνδυασμένα κέρδη ύψους 16,9 δισ. δολ. το 2004, σύμφωνα με τις κατά μέσον όρον εκτιμήσεις 12 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα