Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 15:54

Lehman Brothers: 22% η αύξηση των κερδών το δ' τρίμηνο της χρήσης

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 22%, μετά την άνοδο των εσόδων από τις αμοιβές των συγχωνεύσεων που ανέλαβε, αλλά και των συμβουλευτικών υπηρεσιών κατά τη δημόσια εγγραφή, εμφάνισε ο πέμπτος σε μέγεθος χρηματιστηριακός οίκος των ΗΠΑ, Lehman Brothers Holdings Inc.

Τα καθαρά της κέρδη, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, αυξήθηκαν στα 585 εκατ. δολ. ή 1,96 δολ. ανά μετοχή, έναντι 481 εκατ. δολ. ή 1,71 δολ. ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Lehman. Σύμφωνα με τις προβλέψεις 19 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, η εταιρεία, θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 504 εκατ. δολ. ή 1,69 δολ. ανά μετοχή.

H Lehman, είναι η πρώτη φίρμα της Wall Street, που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της, σφραγίζοντας τη χρονιά, κατά την οποία τα συνδυασμένα κέρδη των πέντε μεγαλυτέρων χρηματιστηριακών οίκων, αυξήθηκαν κατά περίπου 25%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την Thomson.

Ο επικεφαλής της Lehman, Richard Fuld, ο οποίος βασίζεται στην έκδοση ομολόγων και τη διαπραγμάτευσή τους, που αποτελεί το 60% των εσόδων της φίρμας, στρέφεται στην ιδιωτική τραπεζική και στη διαχείριση κεφαλαίων, καθώς η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, περιορίζει τη ζήτηση των ομολόγων.

Η Merrill Lynch & Co., η Morgan Stanley, η Goldman Sachs Group Inc., η Lehman και η Bear Stearns Cos., ενδέχεται να εμφανίσουν συνδυασμένα κέρδη ύψους 16,9 δισ. δολ. το 2004, σύμφωνα με τις κατά μέσον όρον εκτιμήσεις 12 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson.