Στην Pepsico η Star Foods Ρουμανίας

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 16:27

Την εξαγορά της Star Foods – της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και διανομής αλμυρών snacks, στην Ρουμανία – ανακοίνωσε πρόσφατα η PepsiCo, ενώ ταυτόχρονα η Tasty Foods Ελλάδος ανέλαβε με απευθείας ανάθεση την ευθύνη για τη στελέχωση και την πορεία της εταιρείας, στη μεγαλύτερη χώρα των Βαλκανίων.

H Star Foods, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της PepsiCo, είναι η ηγετική εταιρεία παραγωγής και διανομής αλμυρών snacks στην Ρουμανία. Με πωλήσεις 40 εκατομμύρια ευρώ, η Star foods κατέχει το 30% του μεριδίου αγοράς των αλμυρών snacks και 45% της αγοράς της πατάτας. Με 850 εργαζόμενους, η εταιρία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία αλμυρών snacks (Star chips, Mr Snacki, Krax κ.α), ενώ διαθέτει ένα εργοστάσιο παραγωγής στο Βουκουρέστι και 5 κέντρα διανομής, πετυχαίνοντας έτσι άμεση κάλυψη σε 40.000 σημεία πώλησης.

Ο γενικός διευθυντής της Τasty Foods ΑΒΓΕ, κ. Βασίλης Γληνός, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη σταθερά ανοδική πορεία της Tasty Foods Ελλάδος και για την ανάθεση της αγοράς των 22 εκατ. ανθρώπων της Ρουμανίας υπό την επίβλεψη μας. Με τη συνεχή προσπάθειά μας για αναβάθμιση των προϊόντων μας και των υπηρεσιών μας έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της PepsiCo τα τελευταία δέκα χρόνια και να αναλάβουμε την ευθύνη για την ανάπτυξη μιας τόσο σημαντικής αγοράς στην περιοχή των Βαλκανίων. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η επιτυχία είναι μόνο η αρχή μιας εξαιρετικής πορείας μας στην βαλκανική αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα