Εφάμιλλες των ξένων οι ιστοσελίδες των ελληνικών τραπεζών

Σύμφωνα με το ερευνητικό έργο BANKeVAL 2004
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 17:26

Ανακοινώθηκαν χθες, 14 Δεκεμβρίου, τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου BANKeVAL 2004, το οποίο έγινε από την εταιρεία Στρατηγικής Επικοινωνίας Consilium ThinkTank, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα γενικά συμπεράσματα του BANKeVAL 2004 είναι ιδιαίτερα θετικά για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς δείχνουν ότι η παρουσία τους στο διαδίκτυο είναι ισάξια των ανταγωνιστών τους σε διεθνές επίπεδο. Αυτό δεν είναι παράδοξο, καθώς, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ελληνικές τράπεζες «ανακάλυψαν» το διαδίκτυο και την ηλεκτρονική τραπεζική αργότερα από τους διεθνείς ανταγωνιστές τους, με αποτέλεσμα ωστόσο να έχουν πρόσβαση σε τελειότερη τεχνολογία και τεχνογνωσία από τους «πρωτοπόρους» ανταγωνιστές τους.

Η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση από τον Καθηγητή Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Εμμανουήλ Γιαννακουδάκη, και σχολιάστηκαν από πάνελ το οποίο απαρτιζόταν από τους: Ανδρέα Ανδριανόπουλο, ανεξάρτητο Βουλευτή Ηλία Καλλιώρα, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχη Οικονομίας και Οικονομικών, Θόδωρο Λέλεκα, Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Consilium ThinkTank, Πάνο Λιγομενίδη, Ακαδημαϊκό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρυτάνεως του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Δημ. Βρεττάκου, αντιπροσωπείας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, και πολλών εκπροσώπων των Τραπεζών οι οποίες αξιολογήθηκαν από το έργο.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι Τράπεζες που διακρίθηκαν στα 6 κύρια ερευνητικά κριτήρια του BANKeVAL. Αυτές ήταν Τράπεζα Πειραιώς (Βραβεία Τεχνολογίας και Ενημερωσιμότητας), Eurobank (Βραβείο Ευχρηστίας), Omega Bank (Βραβείο Εμφάνισης), Τράπεζα Κύπρου (Βραβείο Επικοινωνίας), και Εθνική Τράπεζα (Βραβείο Περιεχομένου).

Το έργο BANKeVAL 2004 ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2003, με στόχο να δώσει μία εμπεριστατωμένη απάντηση σε δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου τα οποία παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ουραγό της Ευρώπης στο διαδίκτυο και την τεχνολογία. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της εταιρείας Στρατηγικής Επικοινωνίας Consilium ThinkTank, που υλοποιήθηκε από το τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το έργο διεξήχθη με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank, και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Τράπεζας. Σημειώνεται ότι το BANKeVAL 2005 έχει ήδη ξεκινήσει, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα