Τελετή θεμελίωσης της νέας κρεαταγοράς Αθηνών

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 21:35

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, ο υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Δημήτρης Βρεττάκος και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Αθανάσιος Σκορδάς παρευρέθησαν σήμερα στην τελετή της θεμελίωσης - αγιασμού των νέων εγκαταστάσεων της Κεντρικής Αγοράς Κρέατος Αθηνών, στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη.

Ο κ. Σιούφας στην ομιλία του υπογράμμισε τη σημασία του έργου αυτού για την οικονομία, το ελληνικό εμπόριο, το περιβάλλον, την υγεία και τους καταναλωτές.

«Η επένδυση αυτή προωθήθηκε, όχι μόνο γιατί ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και γιατί όλοι αναγνωρίζουμε ότι ήταν μία επιτακτική αναγκαιότητα. Δεν γίνεται μόνο για τεχνικούς λόγους αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

Το έργο που σήμερα θεμελιώνουμε αφορά στην Α' Φάση της κατασκευής, προϋπολογισμού 16,2 εκατ. ευρώ, που θα καλύψει το 50% των αναγκών και θα παραδοθεί σε 18 μήνες (την Ανοιξη του 2006). Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ήδη προχωρούμε στις απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία της Β' Φάσης του έργου. Ετσι, μέσα σε τρία χρόνια από σήμερα να έχει καλυφθεί το 100% των αναγκών της Κρεαταγοράς. Η ολοκλήρωση του έργου περιλαμβάνει τον εξοπλισμό 43 καταστημάτων και την εξασφάλιση όλων των σύγχρονων υποδομών σε κτιριακές εγκαταστάσεις άνω των 16.000 τετρ. μέτρων.

Για το σκοπό αυτό πέρα από τα ίδια κεφάλαια του Οργανισμού πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το ΚΠΣ, τα οποία θα συμπληρωθούν από τραπεζικό δανεισμό», υπογράμμισε ο κ. Σιούφας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα