Σερβία: Σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους το 2016

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 15:34
UPD:16:03

O υπουργός Οικονομικών της Σερβίας, Λαζάρ Κρστιτς τόνισε ότι η σταθεροποίηση και εν συνεχεία η μείωση του δημόσιου χρέους είναι μείζονος σημασίας, τόσο για την αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους επενδυτές όσο και για την εξασφάλιση ρευστότητας στις διεθνείς αγορές.

Την πεποίθησή του ότι τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση της Σερβίας θα σταθεροποιήσουν το δημόσιο χρέος της χώρας το 2016, ώστε από το 2017 να αρχίσει να μειώνεται, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Λαζάρ Κρστιτς.

Κατά την παρουσίαση της «Λευκής Βίβλου 2013» από το Συμβούλιο Ξένων Επενδυτών στη Σερβία, η οποία αποτυπώνει μία συνολική εικόνα του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα, ο κ. Κρστιτς τόνισε ότι η σταθεροποίηση και εν συνεχεία η μείωση του δημόσιου χρέους είναι μείζονος σημασίας, τόσο για την αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους επενδυτές όσο και για την εξασφάλιση ρευστότητας στις διεθνείς αγορές.

Ο σέρβος υπουργός πρόσθεσε ότι τα μέτρα αφήνουν περιθώριο για την εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα, από τις κρατικές επιχειρήσεις και τράπεζες, έως τα συστήματα εκπαίδευσης, υγείας, και δημόσιας διοίκησης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Tanjug



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα