Νέο πακέτο μέτρων ανακοινώνει η Σερβία

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 16:04
UPD:16:15
EPA/MILENA

Νέο πακέτο οικονομικών μέτρων θα παρουσιάσει η κυβέρνηση της Σερβίας τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Προτεραιότητα στην ατζέντα του κυβερνητικού έργου έχουν η πάταξη της φοροδιαφυγής, η καταπολέμηση της παραοικονομίας, του λαθρεμπορίου και όσων πρακτικών πλήττουν την οικονομία, ανέφερε ο κ. Βούτσιτς, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε σε διεθνή επιχειρηματική συνάντηση.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν εναπόκειται στην κυβέρνηση η ευθύνη να εξασφαλίσει εργασία σε κανέναν, αλλά απαιτείται να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την απασχόληση. «Καθήκον της κυβέρνησης είναι να ενθαρρύνει τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε.

«Η οικονομία πρέπει να είναι υγιής και κερδοφόρα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι, στο δημόσιο τομέα οι μισθοί αυξήθηκαν και ο ιδιωτικός δεν δύναται να ακολουθήσει τη δυναμική αυτή.

Όσον αφορά στα δημοσιονομικά μεγέθη, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας τόνισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί κατά 2%, προσθέτοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αξιώνει την καθιέρωση εισφοράς αλληλεγγύης στους μισθούς του δημοσίου τομέα, για τον οποίο ζητεί (το ΔΝΤ) να συρρικνωθεί περαιτέρω, με πρόσθετες απολύσεις.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Tanjug



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα