Wal-Mart: Διατηρεί το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Daiei

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 08:10

ΔΙΑΤΗΡΕΙ το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της ιαπωνικής Daiei Inc., η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στον κόσμο, Wal-Mart Stores Inc., η οποία ανακοίνωσε, ότι το δημοσίευμα που ανέφερε ότι θα εγκαταλείψει την προσπάθεια εξαγοράς της, ήταν ανακριβές.

«Εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας για την Daiei από το καλοκαίρι και συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε», ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Wal-Mart που εδρεύει στο Μπέντοβιλ του Αρκάνσας των ΗΠΑ, Beth Keck, η οποία χθες αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλια. Η Daiei, είναι η υπ' αριθμόν τρία εταιρεία λιανικής πώλησης της Ιαπωνίας.

Χθες, δημοσίευμα της «Nikkei English News», ανέφερε ότι η Wal-Mart ενδέχεται να εγκαταλείψει την προσπάθεια απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων της Daiei, εάν η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διατηρήσει το 1/3 των μετοχών της. Η ιαπωνική κρατική Industrial Revitalization Corp., δέχεται προσφορές για τα περιουσιακά στοιχεία της Daiei, προκειμένου να μειώσει το περίπου ένα τρισ. γιέν (9,5 δισ. δολ.) χρέος της.

Η Wal-Mart των ΗΠΑ, προσπαθεί να επεκταθεί από το 2002, χρονιά κατά την οποία εισήλθε στην αγορά της Ιαπωνίας, με μερίδιο 6% στην τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία λιανικής πώλησης της χώρας, Seiyu Ltd. Η εταιρεία, η οποία σήμερα κατέχει το 37% της Seiyu, έχει το δικαίωμα αύξησης αυτού του μεριδίου στο 69% το 2007.

Οι μετοχές της Wal-Mart, υποχωρούσαν κατά 35 σεντς, φθάνοντας στα 53,03 δολ. χθες στις 4:18' μ.μ. ώρα Ν. Υόρκης, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο New York Stock Exchange (NYSE). Συνολικά φέτος, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα