Johnson & Johnson: Αποκτά την Guidant αντί 25,4 δισ. δολ.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 08:27

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση της Guidant Corp., αντί του ποσού των 25,4 δισ. δολ., προσθέτοντας ηλεκτρικές συσκευές για την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών, σε μία σειρά χιλιάδων προϊόντων, από μικρούς αυτοκόλλητους επιδέσμους μέχρι και stent για τις αρτηρίες της καρδιάς, πέτυχε η Johnson & Johnson.

Η εταιρεία, η μεγαλύτερη παραγωγός ιατρικών συσκευών στον κόσμο, θα καταβάλλει 76 δολ. για κάθε μία μετοχή της Guidant, 30,40 δολ. σε μετρητά και 45,60 δολ. σε μετοχές, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση, που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το συνολικό ποσόν, είναι 10,5% υψηλότερο της τιμής της μετοχής της Guidant που παράγει βηματοδότες, από τις 6 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν η εφημερίδα «New York Times», δημοσιεύσει ρεπορτάζ, σχετικό με τις συνομιλίες των δύο εταιρειών.

«Δεν είναι μόνο ότι θα αποκτήσει δραστηριότητες σε ιατρικές συσκευές», ανέφερε ο Robert G. Millen, ο οποίος διαχειρίζεται 3,1 δισ. δολ. σε μετοχές με την Jensen Portfolio Inc., συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Johnson & Johnson, σε χθεσινή του συνέντευξη, συμπληρώνοντας: «Η δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα επικερδής, όπως και η αύξηση των εργασιών».

Η εμπορική συναλλαγή θα δώσει στον επικεφαλής της Johnson & Johnson, William Weldon, 56 ετών, το ταχύτατα αναπτυσσόμενο κομμάτι της τεχνολογίας στην ιατρική, καθώς η εταιρεία πρέπει να αυξήσει τα έσοδά της.

Οι μετοχές της Guidant χθες, σημείωναν άνοδο 1,05 δολ., φθάνοντας στα 75,05 δολ. στο New York Stock Exchange (ΝΥSE). Συνοικά φέτος έχουν κερδίσει ποσοσοτό 20%. Οι μετοχές της Johnson & Johnson, της εταιρείας με την έβδομη καλύτερη επίδοση στον δείκτη Dow Jones Industrial Average, με άνοδο 18% φέτος, υποχωρούσαν κατά 53 σεντς, φθάνοντας στα 60,90 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα