Ενίσχυση του δολαρίου, υποχώρηση του ευρώ

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 13:10
UPD:13:16
REUTERS/Soe Zeya Tun

Το δολάριο κινείται κοντά στο υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, επεκτείνοντας τα χθεσινά του κέρδη, μετά την χθεσινή ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Ορισμένοι επενδυτές είχαν ήδη αρχίσει να κλείνουν τις πολύ αρνητικές θέσεις που είχαν στο δολάριο, το διάστημα πριν την συνεδρίαση της Fed, και συνεχίζουν, μετά και τα σχόλια της ομος[πονδιακής τράπεζας, που άφησε να εννοηθεί ότι ανησυχεί λιγότερο για την κατάσταση της οικονομίας, από ό, τι νόμιζε η αγορά.

Το δολάριο θα μπορούσε να δει περαιτέρω short-covering μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ειδικά υπό το πρίσμα της πρόσφατης πτώσης τoυ, όπως σημειώνει ο Νταϊσούκε Καρακάμα,  αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στην  Mizuho Bank.

Προς τα τέλη του έτους και ιδιαίτερα μετά τα μέσα Νοεμβρίου, τα  hedge funds και οι κερδοσκόποι αναδιαμορφώνουν τις θέσεις τους στην αγορά νομισμάτων, όπως σημειώνει ο αναλυτής, και αυτό μπορεί αν δώσει προσωρινή ώθηση στο δολάριο.  

Δεδομένου ότι ο δείκτης του δολαρίου μόλις έχει αρχίσει να ανακάμπτει από τα χαμηλά του, θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες αγοραστικές κινήσεις  στο δολάριο προς το τέλος του έτους, καθώς οι επενδυτές κλείνουν τα στοιχήματά τους.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται 0,1% στις 79.817 μονάδες, κοντά στο υψηλό της χθεσινής ημέρας και τις  79.905 μονάδες, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Οκτωβρίου.

Το ευρώ υποχωρεί 0,56% στο 1,3658 έναντι του δολαρίου, κοντά στο σημείο στήριξης του 1,3695. Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές,  το καθοδικό σπάσιμο αυτού του επιπέδου θα μπορούσε να παρατείνει την πτώση του ευρώ, προς το 1.3645/55.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα