ABN Amro: 2.850 απολύσεις καθώς μειώνονται τα λειτουργικά κέρδη

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 09:28

ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ 2.850 θέσεων εργασίας - ή το 3% του συνολικού της προσωπικού - θα προχωρήσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, ABN Amro Holding NV, καθώς μειώνονται τα λειτουργικά της κέρδη.

Η τράπεζα θα έχει έξοδα 790 εκατ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) φέτος και θα αρχίσει να εξοικονομεί 770 εκατ. ευρώ από αυτήν την κίνησή της, το 2007, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου της, Hans van Zon. Οι περισσότερες απολύσεις θα γίνουν στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της, Rijkman Groenink, 55 ετών, είπε, ότι τα λειτουργικά κέρδη φέτος θα μειωθούν, καθώς η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των δανειοδοτήσεων κατόπιν υποθήκης, στις ΗΠΑ, στη μεγαλύτερη αυτόνομη αγορά της τράπεζας. Σήμερα, η ABN αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη, λέγοντας ότι αυτά – εξαιρουμένων κάποιων δαπανών – θα σημειώσουν φέτος αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 10%.

Την 1η Νοεμβρίου, η ABN Amro, με έδρα το Αμστερνταμ, είχε πει, ότι ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτήν, ανέρχεται σε 104.718 ανθρώπους, μετά τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 500 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, μετά τη συρρίκνωση της αγοράς των δανειοδοτήσεων κατόπιν υποθήκης.

Οι μετοχές της, οι οποίες έχουν σημειώσει συνολικά άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 1% φέτος, υποχωρούσαν χθες κατά τέσσερα σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 18,75 ευρώ η μία.

Το τμήμα της ABN Amro στη Βόρειο Αμερική, απέφερε το 46% των κερδών της τράπεζας το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ η Ολλανδία το 19% και η Βραζιλία το 17%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα