United Technologies: 2,8 δισ. δολ. για την απόκτηση της Kidde

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 09:44

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά του τμήματος πυρασφάλειας της βρετανικής Kidde Plc, αντί του ποσού των 2,8 δισ. δολ., μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων, έκλεισε η United Technologies Corp., η οποία, προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας, μέσω του τμήματός της, Chubb.

H United Technologies, θα καταβάλλει 165 πένες ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. H Kidde, που εξειδικεύεται στα εξαρτήματα πυρασφάλειας αεροσκαφών και κτιρίων, είχε ανακοινώσει στις 8 Δεκεμβρίου, ότι θα αποδεχθεί την περιορισμένη πρόσβαση της United Technologies στα βιβλία της, μετά την ανεπίσημη προσφορά για 165 πένες ανά μετοχή, από τις 160 πένες η μία.

Ο επικεφαλής της United Technologies, George David, τον Αύγουστο του 2003, αγόρασε την Chubb Plc, προκειμένου να πουλά υπηρεσίες στις κατασκευές, τα κτίρια και στους πελάτες της United Technologies, στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Η εταιρεία, που είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ανελκυστήρων στον κόσμο και κλιματιστικών συστημάτων, μέσω των τμημάτων της Otis και Carrier, πουλά τις μηχανές Pratt & Whitney, τα ελικόπτερα Sikorsky και τα συστήματα ελέγχου, Hamilton Sundstrand.

«H Κidde, αποτελεί καλό περιουσιακό στοιχείο, ανάλογο της Chubb», ανέφερε πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας ο David Giroux, ο οποίος διαχειρίζεται περισσότερες από 650.000 μετοχές της United Technologies με την T. Rowe Price & Associates στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας: «Εμπιστεύομαι τον David αναφορικά με την τιμή που θα προσφέρει για την απόκτηση της εταιρείας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα