CSM: Πουλά το τμήμα ζαχαρωτών στην CVC αντί 850 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 10:39

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ του τμήματος ζαχαρωτών της, στην CVC Capital Partners Ltd., αντί του ποσού των 850 εκατ. ευρώ (1,41 δισ. δολ.) θα προχωρήσει η μεγαλύτερη προμηθεύτρια υλικών για την αρτοποιΐα στον κόσμο, CSM NV.

Η εμπορική συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας, η οποία επεσήμανε, ότι τα μετρητά που θα εισπράξει θα τα χρησιμοποιήσει για τη μείωση του χρέους της και πιθανώς για την αγορά ιδίων μετοχών.

Η CSM, που παράγει την τσίκλα Sportlife και τις καραμέλες Red Band, πουλά το τμήμα ζαχαρωτών, καθώς οι δαπάνες των καταναλωτών μειώνονται στην Ευρώπη και ο ανταγωνισμός, την ανάγκασε να προχωρήσει στη μείωση των τιμών. Τον Αύγουστο, η CSM είχε πει, ότι μόλις και μετά βίας θα έχει ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή αγορά φέτος. Η διοίκησή της εκτιμά, ότι η αγορά των καταναλωτών θα είναι ύψους 7,7 δισ. ευρώ.

Η ενέργεια αυτή της CSM, αποτελεί συνέχεια της παγιοποίησης της βιομηχανίας ζαχαρωτών στις ΗΠΑ μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Altoids and Life Savers στις 15 Νοεμβρίου, στην οποία προχώρησε η Wm. Wrigley Jr. Co., από την Kraft Foods Inc., αντί του ποσού του 1,48 δισ. δολ., με στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστική στην αμερικανική αγορά. Η Kraft, πούλησε σήματά της, μετά την υποχώρηση των πωλήσεων των ζαχαρωτών, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές, άλλαξαν τη δίαιτά τους, με προϊόντα χωρίς ζάχαρη.

Το τμήμα ζαχαρωτών της CSM, έχει ετήσιες πωλήσεις περίπου 750 εκατ. ευρώ, διαθέτει 4.500 εργαζομένους, πλήρους απασχόλησης και 16 εργοστάσια, σύμφωνα με την εταιρεία. Το τμήμα αυτό κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά ζαχαρωτών της Σκανδιναβίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα