Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 18:57
UPD:18:59
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικρές απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάνοντας τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed αργότερα μέσα στην ημέρα.

O δείκτης FTSEurofist 300 έκλεισε με πτώση 0,07%, ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,04%, ο DAX έκλεισε στο -0,13%, ο CAC 40 στο -0,09%, ενώ 0,86% και 0,47% χαμηλότερα έκλεισαν ο IBEX 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

 Οι μετοχές της Volkswagen σημείωσαν ράλι 5,29% μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα κερδοφορίας γ’ τριμήνου καθώς και την διαβεβαίωση της εταιρείας πως το 2013 θα είναι πολύ καλύτερη χρονιά για την κερδοφορία της, από ότι το 2012.

Οι μετοχές της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi ενισχύθηκαν κατά 2,44%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου όπου η εταιρεία μείωσε το guidance για δεύτερη φορά φέτος και δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 1,21 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο από 1,54 δισ. ευρώ  στο αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Οι μετοχές της Barclays σημείωσαν άνοδο 0,9%, καθώς παρά την πτώση της τάξης του 26% στα κέρδη γ’ τριμήνου, οι αναλυτές της Citi διαπιστώνουν πως η τράπεζα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην μείωση των assets της, γεγονός που θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση.

Οι μετοχές της βρετανικής Next, έκλεισαν με άνοδο 4,8% μετά την ανακοίνωση για αύξηση του guidance της κεροδοφρίας της και τις καλύτερες από τις αναμένώμενες πωλήσεις γ’ τριμήνου.

Οι μετοχές της Fiat υποχώρησαν 2,23% μετά την ανακοίνωση για μείωση των προοπτικών του 20013, μετά από το ισχυρό χτύπημα που δέχθηκαν τα έσοδά της από την Λατινική Αμερική.

Οι επενδυτές περιμένουν και το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Fed, όπου δεν αναμένεται να υπάρξει  απόφαση για αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς assets της τάξης των 85 δισ. δολαρίων μηνιαίως, με τηναρχή του tapering να τοποθετείται για τον Μάρτιο με Απρίλιο του 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως η Goldman Sachs, η BofA ML, η Citi, η Barclays, η Credit Suisse και η Danske Bank.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, η ισπανική οικονομία βγήκε από την διετή ύφεση στο γ’΄τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε απρόσμενα τον Οκτώβριο, σε επίπεδα που δεν έχουν σημειωθεί από τον Ιούνιο του 2011, με 2.000 νέους ανέργους τον τρέχοντα μήνα, αν και το ποσοστό ανεργίας παραμένει στα ιστορικά χαμηλά του 6,9%.

Εν τω μεταξύ, η Κομισιόν είχε κάποια θετικά νέα για την οικονομία της Ευρωζώνης, με τον δείκτη οικονομικού κλίματος να αυξάνεται στις 97,8 μονάδες τον Οκτώβριο, από 96,9 τον Σεπτέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος επίσης έδειξε αύξηση στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα