Εργο στην Τσεχία ανέλαβε η Intrasoft International

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 17:25

Τη δημιουργία συστήματος πληροφόρησης και ενημέρωσης στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων στη Δημοκρατία της Τσεχίας ανέλαβε μετά από διεθνή διαγωνισμό η Intrasoft International, μέλος του ομίλου Intracom, σε συνεργασία με την εταιρεία Brain Systems.

Το έργο, ύψους € 560.000, εντάσσεται στο πλαίσιο έργων ενίσχυσης των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης κατά το στάδιο της προετοιμασίας προσχώρησής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο αποσκοπεί να εντάξει σε ένα κοινό σύστημα τα μέχρι σήμερα αυτόνομα συστήματα παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές της Τσεχίας (υγειονομικό, υπουργείο γεωργίας, αγορανομία, τελωνεία, κλπ.) στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων.

Στο κοινό αυτό σύστημα θα καταχωρούνται όλα τα στοιχεία που θα συλλέγονται από τις αρμόδιες αρχές της χώρας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την κεντρική διαχείριση του συστήματος θα αναλάβει η Υπηρεσία Γεωργίας και Ελέγχου των Τροφίμων της Τσεχίας (CAFIA).

Η συγκέντρωση των πληροφοριών σε ένα κεντρικό σύστημα ενημέρωσης θα καταστήσει δυνατή την άμεση διάχυσή τους προς όλους τους ενδιαφερόμενους οργανισμούς, καθώς και τη δημοσίευση προειδοποιήσεων και οδηγιών προς το ευρύ κοινό στις ιστοσελίδες της CAFIA.

Με το έργο αυτό, η Intrasoft International σηματοδοτεί την είσοδό της στην αγορά συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) της Δημοκρατίας της Τσεχίας, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει την επιχειρησιακή της γνώση στον τομέα των πληροφορικών συστημάτων παρακολούθησης (surveillance systems).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα