Seafarm Ionian: Συμφωνία με Νηρέα και πιστώτριες τράπεζες

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 17:33

Συμφωνία πιστωτών και επιχείρησης υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας Seafarm Ionian AE, των μετόχων της πλειοψηφίας, των πιστωτριών τραπεζών και της Νηρεύς ΑΕ, ως στρατηγικού επενδυτή. Ανάλογη συμφωνία υπεγράφη και για τη θυγατρική της Seafarm Ionian, την εταιρεία Octapus AE. Εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να κατατεθούν και οι σχετικές αιτήσεις στο Εφετείο Αθηνών για την επικύρωση της συμφωνίας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι βασικοί όροι της συμφωνίας προβλέπουν μετοχοποίηση μέρους των απαιτήσεων των συμβαλλομένων τραπεζών και ρύθμιση του υπολοίπου σε 15 χρόνια. Ως προς τις μη συμβαλλόμενες τράπεζες προβλέπεται περιορισμός των απαιτήσεών τους στο 40%. Οι απαιτήσεις των λοιπών πιστωτών περιορίζονται στο 20%, ποσό καταβλητέο εντός επτά ετών.

Επίσης η συμφωνία προβλέπει την είσοδο της Νηρεύς, ως στρατηγικού επενδυτή, στο μετοχικό σχήμα της Seafarm Ionian και την ανάληψη του μάνατζμεντ της εταιρίας για 15 έτη.

Οι τράπεζες που συμβλήθηκαν, είναι: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, EFG Eurobank-Ergasias, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος, Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Αττικής, Alpha Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, Eλληνική Τράπεζα και Arab Bank PLC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα