Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2004 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. και της Hyundai Motor Co., μετά τις εκθέσεις στις ΗΠΑ, για τις αιτήσεις εργασίας και την παραγωγή, οι οποίες περιόρισαν τις ανησυχίες, ότι η ζήτηση στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα μειωθεί.

«Οποιοδήποτε καλό νέο από τις ΗΠΑ, καθιστά τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, πιο ελκυστικές», ανέφερε ο Norihito Kanai, ο οποίος διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Toyota Motor Corp., με την Meiji Dresdner Asset Management Co.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,6%, φθάνοντας στις 96,92 μονάδες, στις 11:43' π.μ., ώρα Τόκυο. Ο δείκτης, οδεύει να κλείσει με συνολική άνοδο 3,6% μέσα στην εβδομάδα, τη μεγαλύτερη που είχε να σημειώσει από το πενθήμερο που έληξε στις 21 Μαΐου.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 1,6%, φθάνοντας στις 11.099,96 μονάδες και ο Topix σημείωνε άνοδο 1%. Και οι δύο δείκτες βρίσκονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός. Οι μετοχές της Nissan Motor Co. κινήθηκαν ανοδικά μετά την ανακοίνωση της, ότι, οι πωλήσεις στο εσωτερικό της χώρας ενδέχεται να αυξηθούν για τρίτο έτος το 2005, μετά το λανσάρισμα νέων μοντέλων.

Στην Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 0,5%. Οι μετοχές της Samsung Securities Co. κινούντο ανοδικά μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας, ότι σχεδιάζει να μειώσει τους περιορισμούς στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και να αυξήσει τον αριθμό των προσφερομένων προϊόντων, από τους χρηματιστηριακούς οίκους.

Κέρδη σημείωναν οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, την Ινδονησία, σε αντίθεση με τους λοιπούς δείκτες της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα