General Motors: Τον Μάρτιο η πώληση του νέου μοντέλου της στην Κίνα

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2004 09:39

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ του νέου της μοντέλου, Buick Royaum, πρόκειται να προχωρήσει τον Μάρτιο στην Κίνα, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, General Motors Corp., καθώς προσπαθεί να προλάβει την Volkswagen AG, στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων, στον κόσμο.

Το νέο μοντέλο της, θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 πόλεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, της Σαγκάης και άλλων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Shanghai General Motrors, του joint venture μεταξύ General Motors και της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας, Shanghai Automotive Industry Corp.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και άλλες ξένες, κατασκευάζουν όλο και περισσότερα αυτοκίνητα πολυτελείας στην Κίνα, προκειμένου να αναπτυχθούν, καθώς ο αριθμός των πλουσίων καταναλωτών, όλο και αυξάνεται στη χώρα. Η General Motors, σχεδιάζει να κατασκευάσει και το μοντέλο της, Cadilac, στην Σαγκάη, ενώ η DaimlerChrysler AG, η πέμπτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, σχεδιάζει την έναρξη παραγωγής αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Κίνα, το επόμενο έτος.

Το μοντέλο Buick Royaum, θα ανταγωνιστεί τα Audi της σειράς A6 της Volkswagen, τα οποία θα αρχίσουν να πωλούνται από 270.000 γιουάν (32.600 δολ.) έως και 435.900 γιουάν το κάθε ένα. ¶λλος ένας δυνατός παίκτης στην αγορά αυτοκινήτων είναι το μοντέλο Teana, που κατασκευάζουν από κοινού Dongfeng Motor Corp. και Nissan Motor Co., το οποίο πωλείται περίπου 350.000 γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα