Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2004 10:07

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ενίσχυση του Dow Jones σε συνδυασμό με τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ οδήγησαν σε άνοδο τους γενικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Το κλίμα ωστόσο παραμένει επιφυλακτικό εν αναμονή των στοιχείων για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αλλά και εξαιτίας της ανόδου των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου έχει διαμορφωθεί στα 44,39 δολάρια το βαρέλι αυξημένη κατά 0,48% ή 21 σεντς έναντι του χθεσινού κλεισίματος.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.745,5 μονάδες αυξημένος κατά 0,2%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.813 μονάδες με κέρδη 0,1% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.240,4 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,19%.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στις 11:00 ώρα Ελλάδος τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo υποχώρησε το Δεκέμβριο για τέταρτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, καθώς η ισχυροποίηση του ευρώ επισκίασε τις προοπτικές των εξαγωγών.

Σήμερα θα ανακοινωθούν επίσης, στις 15:30, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενδεχόμενη άνοδος του πληθωρισμού θα αυξήσει τις πιθανότητες και νέας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed στο άμεσο μέλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα