Σε θετικό έδαφος η Wall Street

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 15:56
UPD:16:27
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Ανοδικά κινείται η Wall Street, μετά τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ για τις λιανικές πωλήσεις, το δείκτη τιμών παραγωγού και τις τιμές των κατοικιών, με τον δείκτη S&P 500 να «χτυπά» στο άνοιγμα, νέο ιστορικό ρεκόρ, εν αναμονή και της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed.

Αυτήν την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,31%, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,33% ενώ 0,18% υψηλότερα κινείται ο δείκτης Nasdaq.

Όπως σημειώνει ο Ράντι Μπέιτμαν, επικεφαλής επενδύσεων της Huntington Asset Advisors, οι προσδοκίες των επενδυτών ότι η Fed θα διατηρήσει την τρέχουσα πολιτική της σε ότι αφορά το πρόγραμμα αγορά ς ομολόγων και ενυπόθηκων δανείων, θα στηρίξει τόσο την αγορά κατοικίας, όσο και τις μετοχές.

Ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει 12 ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 14 μέχρι και χθες, ενώ από τις αρχές του έτους τα κέρδη του αγγίζουν το 24%, οδηγώντας τον προς την μεγαλύτερη ετήσια άνοδο της τελευταίας δεκαετίας.

Οι μετοχές της  Occidental Petroleum σημειώνουν πτώση 1,17%, παρά τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου που έδειξαν αύξηση κερδών της τάξης του 15% στα 1,58 δισ. δολάρια από τα 1,36 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 8,1% .

Οι μετοχές της Pfizer ενισχύονται 1,15% παρά τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου που έδειξαν πτώση 19% στα κέρδη λόγω της σημαντικής υποχώρησης των πωλήσεων της εταιρείας.

‘Ανοδο 0,35% σημειώνει η μετοχή της Apple, η οποία ανακοίνωσε χθές πτώση κερδών κατά 8,5% στο δ΄ τρίμηνο, στα 7,5 δισ. δολάρια από 8,2 δισ. δολάρια, «νικώντας» ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αυξήθηκαν κατά 0,9%, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν 12,8%, σημειώνοντας την ταχύτερη ετήσια άνοδο από το 2006.

Την ίδια στιγμή, μικρή υποχώρηση παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις το Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες, λόγω της επιβράδυνσης των πωλήσεων αυτοκινήτων, ενώ ελαφρά πτώση σημείωσαν και οι τιμές παραγωγού, λόγω της απότομης πτώσης του κόστους των τροφίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα