Κομισιόν: Έτοιμη να συμβιβαστεί για τον αριθμό των υπό εποπτεία τραπεζών

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 15:51
UPD:16:03
EPA/JULIEN WARNAND

«Μπορούμε να συζητήσουμε την έκταση και το ποιες τράπεζες θα καλύπτονται και ίσως μπορέσει να υπάρξει χώρος για να έχουμε σαφή διαφοροποίηση για το πως θα εφαρμόζονται οι κανόνες», είπε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής της Ε.Ε. για τις τράπεζες, Μισέλ Μπαρνιέ.

Έτοιμη να συμβιβαστεί για τον αριθμό των τραπεζών που θα υπάγονται απευθείας στην αρχή εκκαθάρισης της Ευρωζώνης είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιορίζοντάς τον στα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής της Ε.Ε. για τις τράπεζες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ είπε ότι είναι έτοιμος να συμβιβαστεί με τη Γερμανία, η οποία έχει διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις για την δυνατότητα της αρχής αναδιάρθρωσης να προχωρά στο κλείσιμο μικρών τοπικών τραπεζών, όπως τα γερμανικά ταμιευτήρια.

«Μπορούμε να συζητήσουμε την έκταση και το ποιες τράπεζες θα καλύπτονται και ίσως μπορέσει να υπάρξει χώρος για να έχουμε σαφή διαφοροποίηση για το πως θα εφαρμόζονται οι κανόνες», είπε ο Μπαρνιέ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που θα αναλάβει την εποπτεία των τραπεζών της Ευρωζώνης από τον Νοέμβριο του 2014, θα έχει την κύρια ευθύνη για τα 130 μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα. Ο Μπαρνιέ δεν ανέφερε αριθμό, αλλά υπέδειξε μια ανάλογη δομή για τον μηχανισμό αναδιάρθρωσης, ενώ προειδοποίησε ότι οι μικρές τράπεζες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα.

Πηγή: Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα