HOL: Αύξηση κερδών EBITDA στο 9μηνο

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 11:55
UPD:11:59

Αύξηση 7,9% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της hellas online στο εννεάμηνο του 2013 και διαμορφώθηκαν σε 53,4 εκατ. ευρώ, έναντι 49,5 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση οφείλεται στην αποτελεσματική διαχείριση των λειτουργικών εξόδων, μέσω της οποίας αντισταθμίστηκε η απώλεια εσόδων από λειτουργικές δραστηριότητες.

Τα συνολικά έσοδα της hellas online διαμορφώθηκαν το ίδιο διάστημα το ποσό των 170 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 6,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η μείωση αυτή αποδίδεται κατά 75%, ή 9,2 εκατ. ευρώ περίπου, στη μείωση των τελών τερματισμού προς κινητά αλλά και σταθερά δίκτυα, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα από υπηρεσίες χονδρικής καθώς και από τερματισμό κλήσεων στο δίκτυο της hellas online.

Την ίδια στιγμή, η μείωση του κόστους αποσβέσεων κατά 7,3 εκατ. ευρώ και του χρηματοοικονομικού κόστους κατά 3,7 εκατ. ευρώ συνέβαλαν στην περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας προ φόρων (ΕΒΤ) στα 2,4 εκατ. ευρώ για το 9μηνο του 2013 έναντι ζημιών ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Επίσης, οι ταμειακές ροές από λειτουργικές και επενδυτικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 5,6 εκατ. ευρώ έναντι 9,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μείωση των ταμειακών ροών μεταφράζεται σε αποπληρωμές προμηθευτών, αφού εξαιρώντας περίπου 4 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν σε συμφωνία ανταλλαγής δικτύου και έως το τέλος του έτους θα συμψηφιστούν με αντίστοιχο ποσό που εμφανίζεται ως απαίτηση, το πραγματικό τους υπόλοιπο μειώθηκε περαιτέρω φτάνοντας στα 68,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ισχυρές ταμειακές ροές επέτρεψαν την περαιτέρω μείωση του καθαρού τραπεζικού δανεισμού, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 161,3 εκατ. ευρώ, βελτιωμένος κατά 4,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με το κλείσιμο της χρήσης του 2012 και κατά 11,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα