FTSE Med 100: Απώλειες 6,7% στο εξάμηνο Απριλίου - Οκτωβρίου 2004

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2004 20:02

Κάμψη 6,7% σημείωσε στο εξάμηνο Απριλίου - Οκτωβρίου 2004 ο δείκτης FTSE Med 100 http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/ftse_bulletin.pdf , που απεικονίζει την απόδοση των χρηματιστηρίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει 100 εταιρείες με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση και εμπορευσιμότητα που είναι εισηγμένες στα Χρηματιστήρια Αξιών Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ.

Οι απώλειες που κατέγραψε ο δείκτης οφείλονται κατά κύριο λόγο στην αγορά του Ισραήλ, λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Στον αντίποδα, η ελληνική αγορά, μετά από μια περίοδο μικρής κάμψης το Σεπτέμβριο, όμοιας με αυτή της κυπριακής αγοράς, παρουσιάζει σταθερή άνοδο. Η θετική πορεία της ελληνικής αγοράς απεικονίζεται στην απόδοση των συμμετεχόντων στον FTSE Med 100 τίτλων όπου εννέα από τις δέκα μετοχές με την υψηλότερη απόδοση είναι ελληνικές.

Ωστόσο, η πορεία του δείκτη FTSE Med 100, μετά την εισαγωγή του, τον Ιούνιο του 2003 είναι θετική καταγράφοντας άνοδο η οποία σήμερα ανέρχεται στο 16,1%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα