Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 19:20
UPD:19:28
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα ισχυρά αποτελέσματα κερδοφορίας και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την Κίνα, να ενισχύουν την επενδυτική εμπιστοσύνη, παρά τα νέα στοιχεία για την Ευρωζώνη, που έδειξαν επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με κέρδη 0,42% λόγω των ισχυρών κερδών από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,58%, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,68%, ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,35%, ενώ στο +0,89% και στο +1,28% έκλεισαν ο ισπανικός ΙΒΕΧ και ο ιταλικός FTSE MIB, αντίστοιχα.

Ο δείκτης PMI της HSBC για την Κίνα, σημείωσε αύξηση στο 50,9 από 50,2 τον προηγούμενο μήνα, χάρη στην δυναμική αύξηση των νέων παραγγελιών.

Εν τω μεταξύ, η επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην Ευρωζώνη, σημείωσε απρόσμενη επιβράδυνση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, με τον σύνθετο δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις  51,5 μονάδες, από 52,2 μονάδες το Σεπτέμβριο

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της Daimler σημείωσαν άνοδο 3,34% μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα κερδοφορίας γ’ τριμήνου.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης διαφημιστικής εταιρείας στον κόσμο από άποψη πωλήσεων, της WPP, έκλεισαν με άνοδο 0,91% μετά την ανακοίνωση της αύξησης κατά 5% στην οργανική ανάπτυξη, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μετοχές της ελβετικής ΑΒΒ σημείωσαν ράλι 4,96% μετά την ανακοίνωση της αύξησης στην κερδοφορία του γ’ τριμήνου κατά 10%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Credit Suisse υποχώρησε 2,81%, μετά τα κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, γεγονός το οποίο οδήγησε και στην υποβάθμιση της τιμής-στόχου της μετοχής της τράπεζας, από τους διεθνείς οίκους.

Οι μετοχές της σουηδικής Ericsson σημείωσαν βουτιά της τάξης του 5,34%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας που έδειξαν πτώση στα οργανικά κέρδη γ’ τριμήνου και σημαντική μείωση των πωλήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα