Microsoft: Σήμερα η απόφαση στην έφεση κατά της Ε.Ε.

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2004 10:55

ΣΗΜΕΡΑ θα μάθει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, Microsoft Corp., εάν θα πρέπει αμέσως να συμμορφωθεί με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περί αντιτράστ ή θα μπορέσει να καθυστερήσει την εφαρμογή των μέτρων, που αυτοί υπαγορεύουν σε δύο ή περισσότερα χρόνια.

Σημειώνεται, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακάλυψε τον Μάρτιο, ότι η Windows είχε καταχραστεί τη σχεδόν μονοπωλιακή θέση της στα λειτουργικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιβάλλοντας πρόστιμο 497 εκατ. ευρώ, (665 εκατ. δολ.), ενώ ζήτησε από την εταιρεία δύο μέτρα επανόρθωσης. Η εταιρεία άσκησε έφεση κατά της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας να ανασταλούν οι κυρώσεις μέχρι την εκδίκαση.

Ο πρόεδρος του του Πρωτοδικείου της Ε.Ε., Bo Vesterdorf, θα αποφασίσει για το τι πρέπει να κάνει η Microsfot.

Η πιο σημαντική ερώτηση είναι εάν η Microsoft θα πρέπει τώρα να πουλά μια εκδοχή των Windows χωρίς λογισμικό πολυμέσων Media Player. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυρίζεται ότι η Microsoft θα έπρεπε να πουλά στους κατασκευαστές υπολογιστών μια εκδοχή των Windows χωρίς Media Player. Ομως η Microsoft ισχυρίζεται ότι η ύπαρξη περισσοτέρων της μιας, εκδοχών των Windows, θα προκαλέσει αναστάτωση στην αγορά και θα αποτελέσει τροχοπέδη στις προσπάθειες για να επέλθουν αλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα