Επιφυλακτική στάση τηρούν οι ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 12:27
UPD:12:31
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με μικρές απώλειες κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή των ανακοινώσεων των αμερικάνικων στοιχείων για την αγορά εργασίας, οι οποίες είχαν καθυστερήσει λόγω του shutdown, και που θεωρούνται καθοριστικές για την στάση πολιτικής της Fed στο επόμενο διάστημα.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 σημειώνει ορικά πτώση 0,02%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,09%, ο DAX βρίσκεται στο -0,14%, ο CAC 40 στο -0,2%, ο ισπανικός IBEX σημειώνει απώλειες 0,25% και ο ιταλικός FTSE MIB κινείται 0,06% υψηλότερα.

Αν και τα αποτελέσματα κερδοφορίας συγκεντρώνουν την προσοχή των επενδυτών σήμερα, τα βλέμματα είναι έντονα στραμμένα και στις ΗΠΑ όπου αργότερα μέσα στην ημέρα, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της αγοράς εργασίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο Reuters, αναμένεται να δείξουν τη δημιουργία 180 χιλ. νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο και την ανεργία σταθερή στο 7,3%.

Όπως σημειώνει ο Κρις Γουέστον, αναλυτής της IG Markets, με την Fed να αιφνιδιάζει την αγορά τον Σεπτέμβριο με την απόφαση να μην αλλάξει ακόμα την πολιτική της, τα σημερινά στοιχεία από τις ΗΠΑ μπορεί να θέσουν τις βάσεις για ένα νέο κύμα προσδοκιών για αλλαγή του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ομοσπονδιακής τράπεζας.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της Νovartis ενισχύονται 0,5% μετά τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου που ήταν σε αντιστοιχία των εκτιμήσεων των  αναλυτών.

Οι μετοχές της ισπανικής FCC σημειώνουν ράλι 10,31%, μετά την ανακοίνωση ότι ο Μπιλ Γκέιτς έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, με μερίδιο 6%.

Οι μετοχές της Swedbank ενισχύονται κατά 4,42% μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου.

Οι μετοχές της ΚΡΝ σημειώνουν άνοδο 1,66% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κερδοφορίας του τρίτου τριμήνου.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα