Η JP Morgan «ψηφίζει» αγορές της περιφέρειας

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 13:00
UPD:13:08
REUTERS/SUSANA VERA

Ο IBEX της Ισπανίας και ο FTSE MIB της Ιταλίας έχουν κερδίσει 25,7% και 20% κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, έναντι κερδών μόλις 6,3% για τον δείκτη DAX της Γερμανίας.

Η JPMorgan εκτιμά ότι το ισχυρό ράλι που έχει σημειωθεί στις αγορές  της Ισπανίας και της Ιταλίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχει πολλά περιθώρια να «τρέξει» κι άλλο και συστήνει αγορές σε οποιαδήποτε πιθανή βουτιά.

Ο IBEX της Ισπανίας και ο FTSE MIB της Ιταλίας έχουν κερδίσει 25,7% και 20% κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, έναντι κερδών μόλις 6,3% για τον δείκτη DAX της Γερμανίας .

Αυτό έχει φέρει τα p/e των δύο χρηματιστηρίων στο 13,6 και στο 12,6 αντίστοιχα, έναντι του 11,6 για τον DAX , σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters Datastream.

Όπως υπογραμμίζει η JP Morgan,  αναγνωρίζει ότι οι μετοχές της περιφέρειας έχουν πραγματοποιήσει re-rating και μάλιστα έντονα το τελευταίο διάστημα, και υπάρχει ο κίνδυνος ότι η περίοδος αποτελεσμάτων κερδοφορίας γ’ τριμήνου, να βάλει φρένο στην άνοδο, ωστόσο οποιαδήποτε ενδεχόμενη βουτιά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία αγοράς.

Η επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι η τρέχουσα ανάκαμψη στις μετοχές της ευρω-περιφέρειας ωχριά σε σύγκριση με το παρελθόν των ακραία χαμηλών επιδόσεών τους, που σημαίνει ότι « αυτή η αντιστροφή της τάσης, θα μπορούσε να έχει τεράστια δυναμική» .

Από την άποψη των οικονομικών στοιχείων , η περιφέρεια έχει ήδη αρχίσει να μειώνει το χάσμα με τον πυρήνα , όπως φαίνεται και στην πρόσφατη ανάκαμψη των δεικτών PMI και της ψυχολογίας των καταναλωτών .

Η JP Morgan τέλος τονίζει ότι κορυφαία της επιλογή από την περιφέρεια είναι ο τραπεζικός κλάδος.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα