JP Morgan: Οverweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές και την περιφέρεια

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 12:48
UPD:12:52
REUTERS/MIKE SEGAR

Στάση οverweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές αλλά και για την ευρω-περιφέρεια συστήνει  η JP Morgan, σε νεά έκθεσή της για τη στρατηγική δ’ τριμήνου, ενώ «βλέπει» σταδιακή βελτίωση της οικονομίας στην Ευρωζώνη.

Όπως σημειώνει η JP Morgan, το ότι η ΕΚΤ δηλώνει έτοιμη να δράσει, εάν χρειαστεί, για να στηρίξει την αγορά, σε συνδυασμό με την σταδιακή βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, αποτελούν παράγοντες που θα στηρίξουν την περαιτέρω άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο συνδυασμός σταθερών προοπτικών ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και ενός νέου γύρου χαμηλότοκων μακροπρόθεσμων δανείων προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες από την ΕΚΤ, κάτι το οποίο σύμφωνα με την JP Morgan θα συμβεί τον Ιανουάριο του 2014, θα στηρίξουν την περαιτέρω άνοδο του ευρώ αλλά και των ευρωπαϊκών assets.

Παράλληλα, αν και δηλώνει αισιόδοξη και για την πορεία των χρηματιστηρίων του ευρωπαϊκού Νότου, επισημαίνει πως ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας παραμένει υπαρκτός, λόγω τις αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα