Αhold: Πώληση της Βi-Lo και της Bruno, στην Lone Star

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2004 10:25

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ των δραστηριοτήτων της, μετά τη διόγκωση των κερδών, αποφάσισε να προχωρήσει η ολλανδική εταιρεία τροφίμων, Royal Ahold NV, με αποτέλεσμα να αποφασίσει την πώληση των εταιρειών της στις ΗΠΑ, Bi-Lo LLC και Bruno Supermarkets Inc., στην Lone Star Funds, αντί 660 εκατ. δολαρίων.

Η Ahold θα εισπράξει με το κλείσιμο της εμπορικής συναλλαγής το ποσόν των 560 εκατ. δολ. και ενδέχεται να λάβει επιπλέον ποσόν των 100 εκατ. δολ. σε χρονικό διάστημα 18 μηνών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η συμφωνία, θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο επικεφαλής της, Anders Moberg, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα κέρδη διογκώθηκαν κατά 970 εκατ. ευρώ (1,3 δισ. δολ.) μέσα σε τρία χρόνια, σκοπεύει να αντλήσει το ποσόν των 2,5 δισ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, μέχρι το τέλος του 2005, προκειμένου να μειώσει το χρέος της. Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και οι συμφωνίες για ανάλογες κινήσεις, απέφεραν 1,9 δισ. ευρώ, μετά την απόφαση της εταιρείας να πουλήσει τα καταστήματά της στην Ισπανία, στην Permira Advisers.

Οι πωλήσεις της Ahold, υποχώρησαν πέρυσι κατά 3,5% έναντι ανόδου 5,1% του δείκτη Amsterdam Exchanges.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα