LogicDIS: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2004 10:33

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της LogicDis προς συμψηφισμό ζημιών παλαιότερων χρήσεων με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής σε 0,3 ευρώ, αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Αποφασίστηκε επίσης αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, με τιμή έκδοσης 0,3 ευρώ, σε αναλογία μία νέα προς δύο παλαιές μετοχές. Το συνολικό ποσό της αύξησης είναι στο ύψος των 11 εκατ. ευρώ.

Οι κυριότεροι στρατηγικοί τομείς, όπου θα διατεθούν τα έσοδα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι οι ακόλουθοι:

- Ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης και μείωσης κόστους σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της για την επικέντρωσή της στις κύριες δραστηριότητές της και την απεμπλοκή από ζημιογόνες δραστηριότητες.

- Περαιτέρω ανάπτυξη και τυποποίηση χαρτοφυλακίου προϊόντων.

- Επέκταση σε νέες αγορές όπου παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες όπως Τράπεζες, εταιρίες Τηλεπικοινωνιών και εταιρίες Κοινής Ωφέλειας.

- Προώθηση τυποποιημένων προϊόντων και ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων αντιπροσώπων και πωλητών.

- Ένα μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαια κίνησης για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων αναγκών που θα προκύψουν από την μεγαλύτερη δραστηριοποίηση της εταιρίας στα έργα του δημόσιου τομέα όπου οι πληρωμές γίνονται συνήθως μετά την ολοκλήρωσή τους.

Η χθεσινή συνέλευση ενέκρινε επίσης την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 13.043.180 ευρώ με κατάργηση δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias και παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης και διάθεσης αυτού. Επισημαίνεται πως το νέο ομολογιακό δάνειο θα αντικαταστήσει προηγούμενο ισόποσο δάνειο από την EFG Eurobank Ergasias και θα είναι 5ετούς διάρκειας. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, φανερώνει την εμπιστοσύνη που δείχνει η τράπεζα στην σταθερή πορεία ανάκαμψης και τις θετικές προοπτικές της LogicDIS.

Η συνέλευση ενέκρινε ακόμη την επανεκλογή του υπάρχοντος Δ.Σ. λόγω λήξεως της θητείας του παρόντος καθώς και τη συγχώνευση της εταιρείας με απορρόφηση της κατά ποσοστό 100% θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία AIPS CONSULTING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.E



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα