«Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο με υψηλή φορολογία»

Συνέντευξη του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας στη «Ν»
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 07:05
UPD:09:32
EPA/VASSIL DONEV

Ο  πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι

Ο Plamen Oresharski, πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, σε συνέντευξή του στη «N» μιλά για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, τα οφέλη από το flat rate που επέβαλε ο ίδιος στη χώρα του όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, το «πάγωμα» των ορίων ηλικίας για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων.

H Bουλγαρία, με μια συνετή δημοσιονομική πολιτική κατά την προ-κρίσης περίοδο, κατάφερε να περιορίσει τις επιπτώσεις της κρίσης, με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας να υποχωρεί κάτω από το μηδέν το 2009 και να κυμαίνεται γύρω στο 1% τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Oresharski με ένα 10% εταιρικό φορολογικό συντελεστή, 10% φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ που υπόκειται σε έναν ενιαίο συντελεστή (flat rate) 20% η Βουλγαρία έχει ακολουθήσει μια πολιτική χαμηλής άμεσης φορολογίας με απλοποιημένο καθεστώς που προωθεί τις επενδύσεις.

«Είμαι υποστηρικτής της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Προεδρίας» σημειώνει επίσης ο κ. Oresharski - τον οποίο η «Ν» συνάντησε στο συνέδριο του Economist στη Σόφια και τονίζει για το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης ότι θα πρέπει να μοιράζεται περισσότερο ισομερώς μεταξύ όλων των κρατών μελών και να μην χτυπάει κυρίως τις χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Ολόκληρη η συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική»
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα