Ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος της ΕΥΔΑΠ

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2004 14:42
UPD:14:43

Ολοκληρώθηκαν ο τακτικός οικονομικός έλεγχος που διενεργήθηκε από τους ορκωτούς ελεγκτές Μ. Χατζηπαύλο και Επ. Γιουρούκο της Deloitte & Touch, καθώς και ο νομικός έλεγχος, που διενεργήθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Μπαχάς – Γραμματίδης και Συνεταίροι. Από τους παραπάνω ελέγχους προκύπτουν τα εξής:

Τα αποτελέσματα της εταιρείας αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας, όσο και των μελλοντικών χρήσεων κατά 81,9 εκατ. ευρώ, λόγω προβλέψεων για επισφάλειες, απαξίωση αποθεμάτων κ.ά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, η καθαρή θέση της εταιρείας αναμένεται να επηρεαστεί, επίσης αρνητικά, τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας, όσο και των μελλοντικών χρήσεων, κατά 101,9 εκατ. ευρώ, επειδή δεν θα εισπραχθούν λογιστικοποιημένες απαιτήσεις επισφαλειών κ.ά.

Στο πρόγραμμα του 2004 προβλέπονται κέρδη περίπου 3 εκ. ευρώ μόνο.

Όμως, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, το επενδυτικό κοινό πρέπει να λάβει υπόψη του και τα ακόλουθα:

Η ΕΥΔΑΠ συζητά με τα αρμόδια υπουργεία για την εξεύρεση τρόπου είσπραξης των οφειλών του Δημοσίου, ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ. Οι ως άνω απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου πριν ή οριστικοποιηθούν.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κέρδη, τα οποία σε συνδυασμό με τις πραγματοποιούμενες αποσβέσεις θα επιτρέψουν στην Εταιρεία την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος.

Η εταιρεία προχωρεί στην αποτίμηση των παγίων στοιχείων από την οποία αναμένεται να προκύψουν σημαντικές υπεραξίες, δεδομένου ότι θα εφαρμόσει από την 1.1.2005 τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Διευκρινίζεται ότι κατά την 30.6.2004: α) διενεργήθηκαν προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ποσού 3 εκατ. ευρώ, με συνέπεια να υπολείπεται σχηματισμός πρόβλεψης ποσού 8 εκατ. ευρώ, β) διενεργήθηκαν προβλέψεις για απαξίωση βραδέως κινουμένων αποθεμάτων ποσού 1,5 εκατ. ευρώ και γ) καταχωρήθηκε η υποχρέωση προς το ελληνικό Δημόσιο από τον φορολογικό έλεγχο ποσού 2,8 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ



Σχολιασμένα