Siemens: Αναδιάταξη της περιφερειακής οργάνωσης - Ενίσχυση διοικητικών μονάδων

Καταργείται το μοντέλο οργάνωσης σε Clusters
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 14:16
UPD:14:35
EPA/PETER KNEFFEL

Στην κατάργηση του μοντέλου οργάνωσης σε περιφερειακά clusters, που βρίσκεται σήμερα σε ισχύ, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Siemens. Με την υλοποίηση αυτής της απόφασης, που θα προσφέρει περισσότερες αρμοδιότητες στις χώρες μελλοντικά, η Siemens σκοπεύει να εντείνει την πρόσβαση στους πελάτες και να επεκτείνει τις τοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητές της.

«Η κατάργηση των clusters θα εξορθολογίσει τις δομές της Siemens και θα τη φέρει πιο κοντά στις τοπικές αγορές. Ενισχύουμε ουσιαστικά τις περιφέρειές μας, οι επικεφαλής των οποίων είναι τα βασικά πρόσωπα με τα οποία επικοινωνούν οι πελάτες μας», δήλωσε ο Joe Kaeser, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Siemens AG.

H αναδιάταξη θα καταργήσει ένα οργανωτικό επίπεδο μέσα στην εταιρεία και οι χώρες θα είναι περισσότερο προσανατολισμένες προς τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των Τομέων. Στο μέλλον, οι χώρες που είναι πιο σημαντικές για τη Siemens - με βάση τον όγκο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και τις προοπτικές ανάπτυξης που εμφανίζουν - θα αναφέρονται απευθείας στα τέσσερα μέλη του δ.σ., που είναι υπεύθυνα για τους Τομείς Ενέργειας, Υγείας, Βιομηχανίας και Υποδομών & Αστικών Κέντρων. Σε αυτές τις αποκαλούμενες «επικεφαλής χώρες» (lead countries) αναλογεί  περισσότερο από το 85% των εσόδων της εταιρείας, ενώ οι μικρότερες χώρες θα αναφέρονται απευθείας σε αυτές.

Στο πλαίσιο της αναδιάταξης της περιφερειακής οργάνωσης, οι αρμοδιότητες εντός του δ.σ. σχετικά με τις περιφέρειες θα ανακατανεμηθούν. Στο μέλλον, ο διευθύνων σύμβουλος του Τομέα Ενέργειας Michael Suess θα είναι υπεύθυνος για τις χώρες της NAFTA (Βορειο-Αμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών) και τη Μέση Ανατολή, ο διευθύνων σύμβουλος του Τομέα Υγείας Hermann Requardt για τη Νότια Αμερική και την Ιαπωνία, ο διευθύνων σύμβουλος του Τομέα Βιομηχανίας Siegfried Russwurm για την Ευρώπη, την Αφρική και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (C.I.S.), ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του Τομέα Υποδομών και Αστικών Κέντρων Roland Busch ορίζεται υπεύθυνος για την Ασία, εκτός της Ιαπωνίας, και την Αυστραλία. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναδιάταξη της περιφερειακής οργάνωσης στοχεύει στην ενίσχυση της διείσδυσης στις τοπικές αγορές.

Παράλληλα, οι δομές των διοικητικών μονάδων της Siemens θα βελτιστοποιηθούν και θα ομαδοποιηθούν. Για παράδειγμα, το Τμήμα Συγχωνεύσεων & Εξαγορών θα μεταφερθεί στην Εταιρική Ανάπτυξη, που αναφέρεται απευθείας στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Το ίδιο ισχύει και για τη νέα εταιρική μονάδα Διακυβέρνησης & Αγορών. Η εσωτερική συμβουλευτική μονάδα της εταιρείας, Siemens Management Consulting, θα ενσωματωθεί στο τμήμα στρατηγικής, ενώ η μονάδα πωλήσεων Siemens One, που σήμερα διοικείται κεντρικά, καθώς και οι account managers των πόλεων, θα ενσωματωθούν στον Τομέα Υποδομών και Αστικών Κέντρων. Επιπλέον, τα functions επιχειρηματικής αριστείας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των έργων και της ποιότητας, θα ενωθούν υπό την εποπτεία του Chief Technology Officer (CTO).

«Ενισχύοντας και εξορθολογίζοντας τις διοικητικές μονάδες μας, αυξάνουμε σημαντικά την επιρροή μας», ανέφερε ο κ. Kaeser.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα