Σε υψηλά οκτώ μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 12:57
UPD:13:01
REUTERS/KACPER PEMPEL

Απώλειες καταγράφει το δολάριο και κινείται κοντά στα χαμηλά οκτώ μηνών έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις οικονομικές συνέπειες του shutdown των ΗΠΑ. Το ευρώ συνεχίσει να ενισχύεται, χτυπώντας νέα υψηλά οκτώ μηνών.

Οι πιθανές ζημιές που προκαλέσε στην οικονομία το shutdown μερικών εκ των βασικών υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μπορεί να αποθαρρύνει την Fed από το να προχωρήσει σε μείωση του προγράμματος αγοράς ομλόγων, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως σημειώνει ο Σω Αογιάμα, αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στην Mizuho Securities, οι αγορές οδηγούνται από τις προσδοκίες ότι η Fed θα διατηρήσει την τρέχουσα πολιτική της, και αυτό σίγουρα δεν βοηθά το αμερικάνικο νόμισμα.

Σύμφωνα και με τον Μάικλ Γούντφολκ, επικεφαλής ανάλύσης της αγοράς συναλλάγματος στην BNY Mellon, οι προσδοκίες για καθυστέρηση στην αλλαγή πολιτικής της Fed, θα αποδυναμώσουν το δολάριο στο επόμενο διαάστημα.

Το δολάριο σήμερα οδεύει προς την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν η Fed αιφνιδίασε τις αγορές διατηρώντας την πολιτική της.

Ο δείκτης του δολαρίου διαμορφώνεται στο 79,728, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών.  

Το ευρώ σκαρφαλώνει σε νέα υψηλά οκτώ μηνών και το 1,3689 έναντι του δολαρίου με κέρδη 0,10%, μια ανάσα μακριά από τα υψηλά εέτους του 1,3711 που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο.

Η Goldman Sachs σημειώνει πως συνεχίζει να πιστεύει ότι η ανοδική τάση του ευρώ διατηρείται, με τον στοχο του 1,40 έναντι του δολαρίου μέσα στο επόμενο εξάμηνο, να είναι πολύ πιθανός.  Οι εξελίξεις στην Ουάσινγκτον έχουν αυξήσει το μειονέκτημα του δολαρίου, και όπως εκτιμά η τράπεζα, στο επόμενο διάστημα θα πιεστεί έναντι του ευρώ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα