Αποκόμιση κερδών στην Ευρώπη

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 10:38
UPD:10:41
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς η συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την αποφυγή της στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ ωθεί ορισμένους επενδυτές στην αποκόμιση των πρόσφατων κερδών.

Ο δείκτης των blue-chip της Ευρωζώνης STOXX 50 υποχωρεί στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών κατά 0,3%, έχοντας σκαρφαλώσει μία μέρα νωρίτερα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2011.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,3%, υποχωρώντας από τα επίπεδα - ρεκόρ της Τετάρτης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,2% στις 1.262,94 μονάδες.

«Το deal στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε όταν οι αγορές είχαν ήδη προεξοφλήσει τη συμφωνία και τώρα όσοι αναζητούν κέρδη αρπάζουν την ευκαιρία», σχολίασε trader στην Accendo Markets.

«Η συμφωνία ήταν ευρέως αναμενόμενη. Τις τελευταίες ημέρες, η αγορά είδε κάποια αξιόλογα κέρδη και πλέον οι επενδυτές ίσως αποκομίσουν κάποια από αυτά τα κέρδη λόγω της ανακοίνωσης της συμφωνίας», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής έρευνας στην BNP Paribas Fortis Global Markets στις Βρυξέλλες.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα