Mε άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 19:13
UPD:19:18
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, «μαζεύοντας» τις απώλειες που κατέγραφαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, καθώς τα μηνύματα από την Ουάσινγκτον είναι θετικά, αφού σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και το τέλος του shutdown, έχει «κλείσει».

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης European FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,14%, ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,34%, ο CAC 40 υποχώρησε 0,29%, ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,47%, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε κέρδη 0,75% και ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στο +1,48%.

Σύμφωνα με τον Κέβιν Μπρέιντι, ανώτατο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή,  ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων, Τζον Μπένερ, έχει δεχθεί να τεθεί σε ψηφοφορία η  πρόταση της Γερουσίας για την αύξηση του ορίου του χρέους.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως η συμφωνία της Γερουσίας θα δώσει παράταση στην δανειακή ικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου και θα δώσει τέλος στο shutdown, ενώ η χρηματοδότηση της κυβέρνησης θα συνεχιστεί μέχρι της 15 Ιανουαρίου.

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της LVMH υποχώρησε 4,43% μετά την ανακοίνωση για επιβράδυνση των πωλήσεων γ΄τριμήνου, αιφνιδιάζοντας την αγορά που περίμενε αύξηση.

Οι μετοχές της Danone σημείωσαν πτώση 2,60% μετά τα χειρότερα από τα αναμενόμενα έσοδα στο γ’ τρίμηνο, λόγω της ανάκλησης χιλιάδων προϊόντων το καλοκαίρι από την αγορά της Ασίας.

Οι μετοχές της Hochschild Mining υποχώρησαν 0,88% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου δέχτηκαν ισχυρό χτύπημα από την πτώση των τιμών των μετάλλων.

Οι μετοχές της Smiths News ενισχύθηκαν 6,70%, με τά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων έτους, τα οποία έδειξαν 14% αύξηση στα προ φόρων κέρδη.

Οι μετοχές της Peugeot Citroen υποχώρησαν 4,43% μετά τις φήμες ότι η εταιρεία έχειε σημαντική έλλειψη κεφαλαίων.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα