Κοντά σε επίπεδα - ρεκόρ παραμένει το ευρώ

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2004 12:57
UPD:13:01

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Σύμφωνα με την Alpha Bank, το αρνητικό κλίμα για το δολάριο αποδίδεται στην ανησυχία για μείωση των τοποθετήσεων στην αμερικανική ομολογιακή και χρηματιστηριακή αγορά. Μια τέτοια εξέλιξη θα καταστήσει δυσκολότερη τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ.

Η ανησυχία για τις τοποθετήσεις επενδυτικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ ενισχύθηκε λόγω του περιορισμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από κεντρικές τράπεζες και θεσμικούς επενδυτές στη χθεσινή δημοπρασία 2ετών κρατικών ομολόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι περισσότεροι αναλυτές επενδυτικών τραπεζών θεωρούν ότι το δολάριο θα χάσει ακόμη μεγαλύτερο έδαφος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005, διακρίνοντας στη συνέχεια σταθεροποιητικές τάσεις μέχρι τα τέλη του έτους.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 12:39 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,3615 δολάρια έναντι 1,3605 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 ώρα Ελλάδος στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, την εβδομάδα μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου οι εν λόγω αιτήσεις ανήλθαν σε 335.000 έναντι 333.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Στις 17:00 θα ανακοινωθεί ο δείκτης βιομηχανίας PMI Σικάγου, ο οποίος εκτιμάται ότι υποχώρησε το Δεκέμβριο στις 63 μονάδες έναντι 65,2 μονάδων το Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα