Αντ. Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 15:03
UPD:15:33
EUROKINISSI

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επικρίνει και όσους «φοβούνται», όπως είπε, την επιτυχία της χώρας.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα έδωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., τονίζοντας ότι η Ελλάδα ξεπερνάει βήμα-βήμα την κρίση.

«Χθες διαδόθηκε η φήμη για νέα μέτρα, παρ' ότι το έχουμε πει πολλές φορές ότι 'δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα' και το είπε και η επικεφαλής του ΔΝΤ ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα, η δε Κομισιόν είπε ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι. Αυτά, οφείλονται στο ότι πιάσαμε τους στόχους μας», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Η ανεργία μειώνεται, ενώ το ΑΕΠ δείχνει, έστω και ελάχιστη, τάση αύξησης, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η χώρα «βγάζει» πρωτογενές πλεόνασμα. «Αλλάζουμε την πορεία της χώρας και σύντομα θα φανεί στην κοινωνία και θα το νιώσει ο καθένας. Το χρέος το ελέγξαμε και το κουρέψαμε- πάνω από 125 δισ. άμεσα και 20 δισ. έμμεσα- και τώρα υπάρχει μία συζήτηση για το αν θα κουρέψουμε 11 δισ. Αυτή είναι η συζήτηση και ενώ έχουν δεσμευτεί οι εταίροι μας ότι θα μας βοηθήσουν», σημείωσε.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε επίσης να αφήσει αιχμές και εναντίον όσων «φοβούνται», όπως είπε, την επιτυχία της χώρας, δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

«Κάποιοι ακούν τη λέξη επιτυχία και αφρίζουν. Κάνουν ό,τι μπορούν να την αποδομήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα ότι το να αμφισβητείς κάθε επιτυχία της χώρας είναι σαν να τη σπρώχνεις στον εξτρεμισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα