Πτωτικά κινείται ο χρυσός

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 13:15
UPD:13:20
REUTERS/MURAD SEZER

Πτωτικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κινείται η τιμή του χρυσού, καθώς η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος από τα θετικά μηνύματα από την Ουάσινγκτον, μείωσαν την ελκυστικότητά του ως ασφαλές καταφύγιο, και οδηγούν το δολάριο σε ανάκαμψη.

Η χαμηλή φυσική ζήτηση, η έλλειψη οικονομικών στοιχείων λόγω του shutdown και οι εκροές από τα ETFs χρυσού, επίσης πιέζουν την τιμή του πολύτιμου μετάλλου τις τελευταίες ημέρες.

 Όπως σημειώνει ο αναλυτής της ΑΝΖ, Βίκτορ Θιανπίρια, η αγορά του χρυσού έχει χάσει την στήριξή της καθώς οι ΗΠΑ φάινεται να είναι κοντά σε λύση του πολιτικού αδιεξόδου.

Οι εκροές από τα ETFs εντάθηκαν, γεγονός που υποδηλώνει ότι η επενδυτική εμπιστοσύνη στο χρυσό επιδεινώνεται, όπως προσθέτει. Η μοναδική στήριξη για την αγορά πλέον είναι η Κϊνα, ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο έχει χάσει πλέον και το κρίσιμο  επίπεδο των 1.300 δολ. η ουγγιά.

Η τιμη spot του χρυσού διαμορφώνεται στα 1286,4 δολάρια η ουγγιά με πτώση 0,81%, οδεύοντας προς εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 2%, την έκτη εβδομαδιαία πτώση τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

Πτωτικά κατά 1,63% κινείται και το συμβόλαιο του ασημιού, ενώ ο χαλκός ανακάμπτει με άνοδο της τάξης του 0,2%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τιμή του χρυσού θα συνεχίσει να κινείται χαμηλότερα των 1.300 δολ. η ουγγιά και μόνο το short-covering ή η ενίσχυση της φυσικής ζήτησης θα μπορούσε να στηρίξει το πολύτιμο μεταλλο στο επόμενο διάστημα.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα